Saturday 27 February 2010

London (FW) in my eyes

Friday 26 February 2010

New @Cluj Fashion Week

Cluj Fashion Week face un pas inainte. Wilhelmina Arz, Agnes Toma, Silvia Serban, Andreea Tincu, Carmen Secareanu, Valentina Vidrascu, Ravioli, Iris Serban, Editha Lupea, Andreea Musat, Lucian Pop, Claudia Castrase, Anca Ceataras, Istvan Cimpan si Ioana Covalcic si-au manifestat intentia de a participa la evenimentul ce se va desfasura in perioada 14-17 aprilie. 

Am inca intrebari legate de numele designerilor internationali, dar se pare ca mai trebuie sa astept pana ce acestia isi vor confirma prezenta...

Important este ca, alaturi de prezentarile de moda, in programul festivalului sunt incluse si expozitii foto, precum si workshop-uri sau piese de teatru - o dimensiune completa a ceea ce inseamna arta vizuala, design si spectacol. 


Chic librarian @Prada







Foto: fashionologie 

Thursday 25 February 2010

It's a Burberry world






Foto: style.com

Wednesday 24 February 2010

The show behind the show

 









Foto: boston 

Tuesday 23 February 2010

Jewels jewels @Mary Katrantzou



Mary Katrantzou, fall/winter 2010 @ London fw

Charming collection! 

Foto: style.com 

Monday 22 February 2010

NY fashion week review

New York-ul a fost foarte foarte neprietenos! Pe langa gerul patrunzator ce nu le-a permis fashion editorilor sa defileze in sandale (!), show-urile m-au deceptionat. In fiecare zi am asteptat "spectacolul" care sa salveze (oroarea) onoarea...

Imi amintesc ce ne spunea o profesoara acum vreo doi ani: jurnalistul nu e romancier, nici poet. Astfel, nici designer-ul nu e inventator sau artist desavarsit. Cel putin eu, cu acest oftat am ramas dupa saptamana modei newyorkeze.

"Creativii" au ales drumul cel mai drept, nu si-au asumat riscul de a nu fi vandabili. Cuvantul "faliment" a fost acel bau-bau din dulap.

Redactorii te pot ingropa in review-uri deloc incantatoare, dar, pana la urma, clientii vor alege niste piese pe care sa le integreze cu usurinta in garderoba lor.

Am observat ca cele mai multe cover-uri despre prezentari repeta, precum o banda stricata, "aceste piese vor vinde...". Da, asa este, insa nu am acea emotie asteptand de pe acum shopping-ul de toamna.

Raportandu-ma la niste linii generale, podiumurile nu s-au indepartat mult de tonurile de gri, negru si culorile neutre. Am vazut mult asimetrii, in special in design-ul rochiilor si jachetelor, la Max Azria si Prabal Gurung.

Pielea este elementul de legatura cu sezoanele precedente, orice achizitie poate fi valoroasa si asta pentru ca acest material se regaseste la pantalonii slim, la jachete sau inserat in partea superioara a unei rochii.

L'Wren Scott, Max Azria, Rag&Bone

Catifeaua ramane la loc de pret. Ii da un aer nobil rochiei lungi neagre de la Ralph Lauren si o alura victoriana tuxedo-ului L'Wren.


Acest sezon este cel mai bun pentru a-ti alege o rochie neagra. Nu cred ca am mai vazut pana acum atatea interpretari ale faimoasei piese "salvatoare": fie de lungime medie, cu umeri ornamentati, lunga, din jerseu sau cu finisaj metalic.

Badgley Mischka, Donna Karan, Vera Wang

Daca in iarna asta dresul cu buline sau ciorapii din dantela au fost un must, ciorapii albi, opaci, le vor lua delicat locul. Umerii supradimensionati? S-au mai temperat, mr.Decarnin va trebui sa vina cu ceva mai catchy! Noua lor forma este mai rotunjita sau asemanatoare epoletilor.

Rochia lunga este un absolut-must, la fel si fusta care atinge varful pantofilor. Tibi, Philosophy, Monique Lhuillier si Badgley Mischka sunt doar cateva prezentari in care s-a regasit aceasta lungime.

Preen, Derek Lam, Tibi

Colectia The Row ar putea fi usor confundata cu dulapul celor doua surori. In afara de cateva look-uri care s-au repetat, am vazut tricouri cropped si mantouri oversized purtate cu sandale plate, ceea ce m-a determinat sa cred ca prezentarea este realizata pentru a umple garderoba fetelor din Los Angeles.


Revenirea pantofilor cu varf ascutit a fost absolut evidenta, la fel si a cizmelor cu sireturi; ceea ce dovedeste inca o data, daca mai era necesar, intoarcerea la piesele clasice.

Marc Jacobs, Derek Lam

Preferati? Derek Lam si Oscar de la Renta.

"Hasn't everybody at one point or another had the fantasy of being a cowboy? A cowgirl?" a intrebat in backstage Derek Lam. Nu as raspunde afirmativ, insa colectia sa a fost bine inchegata, cu un concept ce porneste de la imbracamintea cowboy, imbogatit cu influente moderne ce se regaesc datorita insertiilor de piele (de exemplu, in cadrul unui deux-pieces din tweed sau a unei rochii cu decolteu in V) si taieturilor precise.

Derek Lam

Foto: style.com

Sunday 21 February 2010

Front row darlings II

 

Brian Boy, Tavi, Tommy Ton @Marc Jacobs 

 

Hamish Bowles,  Anna Wintour @Ralph Lauren

Bergdorf Goodman's Roopal Patel @Marc Jacobs 

 

Chloe Sevigny @Proenza Schouler  

 

Jen Brill @Proenza Schouler

 

Leigh Lezark, Rachel Zoe @Proenza Schouler

 

CFDA's Steven Kolb @The Row 

 

Victoria Traina, Vanessa Traina @Proenza Schouler

Foto: style.com

Friday 19 February 2010

Road to nowhere

 




Vogue Nippon, martie 2010

Model: Anna Selezneva 

Foto: fashionising