Thursday 27 January 2011

Details @Valentino haute couture










Valentino haute couture, spring 2011

Foto: dazeddigital

Wednesday 26 January 2011

Alexis Mabille spring 2011 couture show

Alexis Mabille a folosit pentru colectia couture cateva tipare pe care le-a reprodus in doua variante de culoare, pornind de la alb. Designer-ul a conturat astfel doua personaje diferite: unul sensibil, pur, iar celalalt - puternic, cuceritor. 

Dualitatea este sugerata si de compozitia look-urilor - peste rochiile mini sunt suprapuse pelerine subtiri din voal, inchise cu nasturi sau accentuate cu ajutorul unei curele bleu. 


Foto: style.com 

Monday 24 January 2011

Christian Dior Spring 2011 couture show





Am observat ca nu doar eu imi puneam aseara intrebarea daca exista ceva mai frumos decat colectia couture Dior pentru sezonul de primavara. Modul in care culorile au fost imprimate si acordul dintre coafura si tinute sunt, fara dubiu, perfecte.

John Galliano a adus in prim-plan silueta propusa de Dior in 1947. Fusta creion cu blazer voluminos si talie marcata. Fusta midi sau 3/4 cu volum exagerat.

Negrul se transforma in rosu, galbenul in gri si bleu-ul pudrat in crem. Rochia lunga sau trei sferturi are un volum impresionant datorita straturilor suprapuse de tulle. De altfel, o rochie neagra cu corset, aminteste de filmul lansat recent - The Black Swan, penele aplicate si masca neagra fiind un indiciu evident.

Fall 2010 Haute Couture

Foto: style.com

Friday 21 January 2011

Men's fall fashion 2011


 D&G

I know you like Coca Cola, but would you wear fur? 

 Dsquared2 
 JPG  

 Louis Vuitton  

Pantalonul skinny purtat cu botine din piele sau cel din stofa la care sa adaugi bascheti inalti? 

 Rick Owens  

 Viktor&Rolf 

Louis Vuitton propune griuri inchise cu accente sporadice de oranj sau bej. Rick Owens si Jean Paul Gaultier "subliniaza" cu negru haine ce pot intra in registrul feminin. 

Am retinut pantalonii din catifea sau catifea reiata si pe cei din piele. Kiltul este insa un obiect vestimentar pe care imi place sa il observ pe podium sau purtat de manechinele super-slim, insa nu prea il vad "coborand" de acolo. 

Foto: style.com 

Thursday 20 January 2011

The first Jimmy Choo men's collection






"It is really designed for the man on the arm of the Jimmy Choo woman, following the same theme of going out, whether it be to work, to the shops, to dinner or a club" (co-founder of Jimmy Choo) 

And what do you do if you don't have a Jimmy Choo lady?

Foto: Vogue UK

Wednesday 19 January 2011

Louis Vuitton pre-fall 2011


Colectia Louis Vuitton respira lux prin fiecare tesatura. Influenta anilor '20 are si ea o considerabila contributie. Daca al doilea look din prezentare ma duce cu gandul la un personaj ce se pregateste sa se imbarce pentru o cursa transatlantica, celelalte propuneri vizeaza opulenta petrecerilor frivole sau figurile dramatice din perioada filmului mut. 

Culorile pornesc de la un oranj stins, pana la mov-pruna si albastru vanat. Taiorul din tweed primeste accente moderne datorita buzunarelor exterioare, iar palaria clos este inlocuita pe alocuri cu caschete cu vizor. De asemenea, gulerele de blana sunt un must pentru femeia Vuitton, la fel ca si geanta stantata ori rochia de cocktail brodata integral cu paiete. 







Foto: style.com 

Tuesday 18 January 2011

Jil Sander pre-fall 2011

Recunosc ca Raf Simons este printre designerii mei preferati la aceasta ora, iar ceea ce face el pentru Jil Sander tinde spre perfectiune. O perfectiune aspra, rece, aproape rigida, dar fiecare are propriile tipare pentru a delimita notiunea mai sus amintita. 

Cei care spun ca negrul e plictisitor sa se abtina de la a-i mai viziona colectia pre-fall. Eu sunt printre cei care nu pot trai fara EL. Raf Simons a folosit de aceasta data si blocurile de culoare alb-negru, bleumarin-negru, gri-oranj. 




Foto: style.com 

Saturday 15 January 2011

Alexander Wang pre-fall 2011

Ce stie Alex Wang cel mai bine sa construiasca? Tinute super-sport-chic care sa intre pe wish-list-ul celor mai accesati fashion bloggeri. Hainele sale devin cool gratie atitudinii celei care le poarta - nonsalanta ce tinde spre blazare. 

Colectia sa pre-fall 2011 contine piese deja "aplaudate", dar si propuneri cu o abordare clasica si eleganta prin acuratetea liniilor. Noua feminitate despre care vorbeste designer-ul se regaseste in rochiile uni cu decupaje in zona manecilor. 


Vesta oversized, asimetrica, reprezinta punctul forte din punctul meu de vedere deoarece, suprapunand-o cu o rochie din matase sau cu pantaloni sport din bumbac, you can do magic! 


Mi-a atras atentia maroul luminos (al unei veste din piele intoarsa si al rochiei 3/4 din matase) care intrerupe filmul alb-negru. In schimb, nu mi-au placut ciorapii grosi cu model ori alaturarea dintre camasa lunga si pantalonii scurti. 

Foto: style.com 

Tuesday 4 January 2011

What does it take to be sexy? part IV






part III 

Foto: wildfox, iconolo.gy