Monday 28 February 2011

Ballerinas


Too pretty not to share. 

Jil Sander @Milan Fashion Week 2011


Designer-ul Raf Simons (foto) a oscilat in colectia sa pentru toamna/iarna 2011/2012, intre rochiile "egg shape", pantalonii conici, fustele lalea si cele drepte, minimale. Blocurile de culoare sunt inca prezente, la fel si croiul foarte riguros. 

Simons a introdus pulovere tricotate, cu modele deloc atractive din punctul meu de vedere - imi amintesc de cele de la inceputul anilor '90, ale caror tipare le gaseai in Burda. Daca scotocesc bine in dulapul mamei, sigur gasesc ceva similar. 

Pe de alta parte, mi-au placut topurile rigide, care iau forme trapezoidale in raport cu corpul. Una din rochiile-cocon trimise pe podium este purtata cu botine inflorate, element ce contrasteaza cu design-ul SF al acesteia. In plus, cateva dintre piese au un aspect foarte compact, manecile continuandu-se cu buzunarele, pentru a lasa la vedere o fasie de piele. 




Piesa mea preferata este un pulover galben aprins, cu guler inalt.  

Foto: style.com 

Saturday 26 February 2011

Tendinte @London Fashion Week 2011

Saptamana modei de la Londra nu a suprimat ritmul vibrant al colectiilor din cadrul New York Fashion Week. Aceleasi culori statement (galben, rosu, portocaliu, verde), aceeasi variatie de lungimi (mini, trei sferturi si lung), dar cu o aplecare mai evidenta spre feminitate decat spre infatisarea masculina. Se observa foarte multe croiuri drepte sau in forma literei "A", blocuri de culoare si rochii decupate pe picior.


60's chic

Fustele clos sau plisate amintesc de inceputul anilor 1960 cand talia era inca marcata, dar forma lor nu mai avea acea amplitudine. Taioarele sunt drepte, la fel si paltoanele cu maneci 3/4, iar pantalonii usor evazati.

Burberry - Jaeger London - House of Holland


Issa - Issa - Burberry Prorsum


Hey boy!

Masculinitatea este doar aparenta. La Antonio Berardi sacoul este cambrat, pe cand la Aquascutum alura este una androgina.


Antonio Berardi - Aquascutum - Vivienne Westwood Red Label


Leather

Poti renunta la pantalonul skinny din piele, in favoarea celui "peg leg" - este mult mai elegant. Vezi defilarea Marios Schwab.


Betty Jackson - Marios Schwab - Matthew Williamson


Bold mix

Intrebarea nu este daca ai curaj sa combini verde fistic cu verde neon, ci daca poti adauga si rosu, un imprimeu old school sau un palton cu pene in aceasta ecuatie.


Antonio Berardi - Jonathan Saunders - Roksanda Ilincic


Color block

Blocurile de culoare isi adjudeca suprematia pe podiumurile London Fashion Week, oferind o infatisare minimalista si rece.


Jaeger London - Jonathan Saunders - Yeori Bae, Central Saint Martins


It's in the details

Daca asupra formei baggy a pantalonilor ne-am convins, topurile sunt ceva mai elaborate, cu aplicatii din materiale contrastante ca si textura.


Aquascutum - Charles Anastase - Matthew Williamson


Do the mini

In acest caz diversitatea este mai mare: fustele au fie un croi minimalist, vezi prezentarea Aquascutum, fie o abordare mai feminina datorita drapajelor sau pliurilor.


Aquascutum - House of Holland - Roksanda Ilincic


Loose fit pants

Linia de plecare este similara - se porneste de la ideea de volum. Pantalonii sunt foarte lungi si largi, sau pana la glezna, mai ampli pe solduri, ori evazati.


Acne - Betty Jackson - House of Holland


The vest

Vesta lunga, din stofa sau piele, creeaza o silueta androgina, chiar si purtata peste o bluza din voal. Aceasta se transforma intr-o rochie la Ann Sofie Back si intr-o tunica la Jean Pierre Braganza .


Acne - Ann Sofie Back - Jaeger London


Jaeger London - Jean Pierre Braganza


The long way

Rochia ori fusta lunga devin obiecte must have si datorita versatilitatii lor...

Cred ca in Roksanda Ilincic as vedea-o pe Tilda Swinton, cu tenul ei de portelan.


Issa - Marios Schwab - Roksanda Ilincic



Mulberry - Issa - Roksanda Ilincic

Foto: style.com

Wednesday 23 February 2011

Mary Katrantzou @LFW 2011

Mary Katrantzou parca stie cat de mult tanjim dupa un refresh, astfel ca propunerile ei pentru sezonul de toamna/iarna 2011/2012 raman fidele formelor si culorilor puternice cu care ne-a obisnuit retina. 

Rochiile designer-ului de origine greaca se contureaza precum niste portelanuri orientale. Flori mari albe si albastre, "fasii de viata", borduri aurii, copaci stilizati. 

Corsetele cu motive florale bogate sunt intrerupte de brauri decupate geometric. Una dintre fuste are talie dubla si detasata de corp pentru a crea o silueta sculpturala. De asemenea, mantourile desenate de Katrantzou au umerii rotunzi si insinueaza o silueta "clepsidra". 

Culorile pe care le-a ales Mary Katrantzou induc ideea de joc: negru cu oranj si auriu, bleu cu bej inchis. Voalul se impleteste cu satinul si catifeaua, fiind in acord cu motivele opulente ale imprimeurilor. Per ansamblu, o colectie studiata, dar la care as fi ales alti pantofi. 






Foto: style.com 

Monday 21 February 2011

Tendinte @NYFW 2011

Principalele directii pe care le-am sesizat in urma show-urilor newyorkeze sunt, pe de-o parte, inspiratia din vestimentatia masculina si hainele care nu "constrang" trupul si, pe de alta, tendinta foarte feminina descrisa prin fuste cu talia inalta si lungimi ce trec de linia genunchiului. 

Hey, boy! 

Costumul a fost abordat diferit mai ales in ceea ce priveste partea superioara - sacoul. El a fost inlocuit de vesta asimetrica la Zero+Maria Cornejo sau a avut o tusa formala datorita celor doua randuri de nasturi. Papionul sau funda sunt un must


Derek Lam - Jason Wu - Prabal Gurung 

Rag&Bone - Ralph Lauren - Zero+Maria Cornejo 


Grunge feel

Casual but with a twist. Plaid, baggy track pants & parkas. 

Rag&Bone - Charlotte Ronson - Cynthia Steffe 


50's inspired 

Feminintatea nu a pierdut teren, iar inspiratia din anii '50 cu atat mai putin. Fustele ample si cele creion sunt in continuare in atentia designerilor. 

Jason Wu - Jill Stuart - Ralph Lauren 


Do the mini 

Opuse propunerilor  "cuminti", ce includ fustele pana in pamant, sunt rochiile mini care nu au insa decupajele abrupte din sezonul trecut. Croiul este unul minimal, mai ales daca aruncam o privire la colectia Calvin Klein, iar culorile folosite sunt reci. 

Behnaz Sarafpour - CK collection - Rag&Bone - DKNY 


Cut it right 

Mantourile 3/4 sau midi sunt taiate drept, realizate din materiale rigide sau accesorizate cu blana, si se incadreaza in look-ul masculin-chic al urmatorului sezon. 

Cynthia Steffe - DKNY - Tommy Hilfiger 


Cocoon shape 

Croiul "cocoon" vine ca o varianta mai elaborata a tendintei loose fit care transpare de pe podiumurile NYFW. 

Zero+Maria Cornejo - Victoria Beckham - Bill Blass


3 quarters 

Cred ca nu exista o lungime care sa iti dea mai multa gratie si eleganta decat cea trei sferturi. Culorile fondante sau pudrate ii accentueaza alura vintage. 

Jill Stuart - Ralph Lauren - L'Wren Scott 

Foto: style.com 

Saturday 19 February 2011

Tendinte @NYFW 2011

Saptamana asta am salvat cu constiinciozitate fotografii din show-urile de la New York Fashion Week, pentru a ajunge in final, astazi, sa ilustrez cateva din piesele-cheie, materialele, texturile si croiurile ce se vor purta toamna urmatoare. 

Fusta lunga 

Prezenta ei nu ma mai mira. Probabil, inca nu am epuizat toate variantele stilistice. Iarna viitoare mizez pe cea din voal, purtata cu un pulover XL deasupra. 

  click to enlarge

Jason Wu - Prabal Gurung - Behnaz Sarafpour 

Rochia lunga 

Rochia pana in pamant nu este doar pentru evenimentele "Red Carpet", ci, gratie transparentelor si decupajelor, ea poate fi trecuta in registrul "going out". 

DVF - Doo.Ri - Jason Wu 


Loose fit pants

Noii pantaloni sunt acum cei cu talie medie sau inalta, drepti si foarte largi. Eu ii prefer pe ultimii - creati de Jason Wu. 


Carolina Herrera - Derek Lam - DKNY - Jason Wu 


Chunky knits 

Nu ai de ce sa nu adori puloverele astea - sunt calduroase si iti dau un aer relaxat daca le arunci peste o rochie cu volane. 

Doo.Ri - Tommy Hilfiger - Zero+Maria Cornejo


It's all in the details 

Materiale elaborate, aplicatii migaloase, accesorii capilare din materiale lucioase sau funde nedefinite - toate sunt detalii care transforma, de exemplu, un look uni, intr-unul fascinant. 

Jason Wu - L'Wren Scott - Marc Jacobs 


Jason Wu - Prabal Gurung 


Golden touch 

Aurul a fost, in 2010, cea mai buna investitie din punct de vedere financiar. O fi ajuns aceasta veste si la urechea creativilor?

Zero+Maria Cornejo - Jill Stuart - Diane von Furstenberg 


CK collection - Jason Wu 


Leather 

In cazul in care ne-am saturat de pantalonii skinny negri, exista si alte propuneri: fusta-creion in tonuri de mov sau albastru-petrol. 

Derek Lam - Doo.Ri - L'Wren Scott 


Plaid 

Da, carourile, imprimeurile "pied de coq"&co revin in fiecare iarna, la fel ca dungile vara, insa in 2011 ele sunt asociate si cu alte printuri. 


DKNY - Duro Olowu - Malandrino 

to be continued 

Foto: style.com 

Thursday 17 February 2011

Vera Wang fall 2011 @NYFW

De cele mai multe ori, nu ma opresc asupra colectiilor Vera Wang si asta pentru ca numele designer-ului rezoneaza in constiinta mea cu rochiile de mireasa. Totusi, colectiile ei pret-a-porter sunt dominate de negru, adaugand pe alocuri culori-vedeta. In acest caz, rosul "oxblood" si kakiul. 

Vera Wang a jonglat cu lungimea medie si talia cazuta. Rochiile uni, din sifon plisat, lasa la vedere formele trupului, insa intr-o maniera care nu face loc parca vulgaritatii. Prima parte a prezentarii ofera variante stilistice multiple pentru pantalonii slim. Ei sunt purtati cu pulovere baggy, cu o vesta sau un blazer lung si cu jacheta parka, cu gulere din blana. 

In partea a doua a colectiei, fustele plisate sunt contrastate de jachetele luxoase, imblanite. Rochiile sunt lipsite de orice accesorizare, manusile lungi, din piele, fiind alese spre final.  







Foto: style.com