Sunday 29 November 2009

Ungaro, de la Emanuel la Lindsay Lohan

După îndelungi critici la adresa duoului Estrella Archs-Lindsay Lohan, preşedintele şi CEO-ul Ungaro, Mounir Moufarrige, spune că vedeta va continua să ocupe postul de artistic advisor. El a mai adaugat că noua colecţie se vinde bine, deşi brandul a fost retras de la Neiman Marcus şi Net-a-Porter.

Viziunea celor două nu pare să-l fi impresionat nici pe fondatorul casei, care spune despre miss Lohan că a creat un dezastru. Emanuel Ungaro a renunţat la designul liniei de pret-a-porter în primăvara lui 2002, iar după ce casa Ungaro a fost preluată de un afacerist american în 2005 (până atunci fiind deţinută de Ferragamo), designerul s-a retras total.

În 2002, el i-a predat ştafeta lui Giambattista Valli, care mai lucrase pentru Roberto Capucci, Fendi şi Krizia. Acesta renunţă doi ani mai târziu. Locul îi este luat de Vincent Darré, a cărui colecţie de debut este penalizată dur de criticii de modă. Drapajele, o semnătură a casei, au fost foarte stângaci realizate, iar accesorizarea nepotrivită – scria Hamish Bowles, în martie 2005, pentru style. com.

Pentru sezonul toamnă/iarnă 2006, Peter Dundas prezintă o colecţie unde înglobează mare parte din elementele specifice brandului: drapajele, bulinele, animal print-ul, culorile electrice. Designerul de origine norvegiană, este înlocuit totuşi în 2008 de Esteban Cortazar care recreează look-ul disco optzecist propus de Ungaro. Deşi aprecierile au fost pozitive în ceea ce priveşte creaţiile sale, Moufarrige aduce în 2009 o nouă echipă ce va aduna mai multe blitz-uri decât în sezonul precedent, dar tot atâtea dezaprobări.

De ce cinci designeri în doar şapte ani? Poate că niciunul din ei nu a putut interpreta simbolurile şi valorile casei într-o manieră convingătoare...pentru ei înşişi, pentru publicul casei şi pentru fondatorul ei.

Overview

Viziunea lui Emanuel Ungaro

fall00

Viziunea lui Giambattista Valli

fall02

Viziunea lui Vincent Darré

fall05

spring06

Viziunea lui Dundas

fall06

spring07

Viziunea lui Cortazar

fall08

spring09

Foto: style.com

No comments: