Thursday 26 August 2010

Back to black?






Vremea inca neaga cu inversunare revenirea la negru. La fel si eu. Pentru mine, pana acum, daca nu ar fi existat aceasta non-culoare, hainele puteau sa nu se inventeze. Black geek I'd say! Mi s-a parut foarte originala replica unui fashion blogger care, intrebat despre stilul persoanelor pe care le admira, a raspuns ca ii apreciaza pe cei care poarta negru mai bine decat el.

Ceea ce l-a inlocuit in mintea mea este imprimeul si o parte din vina o poarta, fara dubiu, Dries van Notten. Matthew Williamson "lucreaza cu el" si Etro si Anna Sui si Malandrino, dar nimic sa ma faca sa port salvari din matase, la fel ca si colectiile designer-ului pus sub acuzare mai sus. 

Un alt aprig concurent al negrului este bejul reinventat de Phoebe Philo. Primele randuri ale prezentarilor de moda nu au mai aratat precum niste corbi asteptand prada, ci s-au transformat intr-o tabla de sah, in negru si crem. "From Paris to New York, from Kate Moss to Blake Lively (who seem to be as attached to their fawn-colored coats as Grace Kelly and Katharine Hepburn were to theirs), camel is dans l’air this fall." (Christopher Petkanas, NY Times) - ceea ce prevad si pentru toamna asta, un mix misterioso-sublim, intre rochia lunga, neagra, si dantelele ce nu se indeparteaza defel de culoarea pielii. 

Din ofensiva "no more black" nu face parte insa Emanuelle Alt; ei cine ii fura pantalonii skinny negri din dulap?


Foto: fashiongonerogue

3 comments:

Feather said...

Eu as alege ziua alb si noaptea negru. Nu pot sa aleg doar una dintre ele:). Cat despre nude, non-stop:P

maria c said...

mie mi se pare ca nude-ul, alaturi de negru, alcatuiesc un personaj in sine (have a personality of their own) si imbraca, intotdeauna, purtatoarea, intr-un classic-glam etern valabil.
daca mai adaugam si un accesoriu cu dantela... that is to die for! :)

vizy said...

Negru este elegant...Iar nude , folositor:))