Wednesday 22 September 2010

London is for prints!

London Fashion Week incepe sa se contureze drept scena predilecta a designer-ilor indragostiti de imprimeurile grafice: Giles, Christopher Kane, Mary Katrantzou si Matthew Williamson, just to name a few. 

Daca influentele anilor 1970 si-au pus amprenta asupra NY fashion week, la Londra, timpul s-a dat inapoi, spre perioadele 1940-1950. Fusta a fost piesa in jurul careia s-au invartit toate colectiile: plisata, ampla, cu talie marcata sau trei sferturi. 

 J. Saunders  
 Erdem  
 Marios Schwab  
 Acne 

Culorile neon au fost adoptate de Jaeger London, Jonathan Saunders si Marios Schwab.

 Jaeger London 


Pantalonii din piele au dominat colectia Burberry Prorsum ce a avut un sex appeal incontestabil si datorita rochiilor mini, peste care Christopher Bailey a suprapus geci de piele in stil biker

 Burberry Prorsum

Colectia preferata a fost cea semnata Paul Smith. Designer-ul a reusit sa transorme tinuta masculina intr-o arma a feminitatii, extrem de puternica, astfel incat te intrebi ce iti trebuie mai mult decat o camasa (cu un numar mai mare) si o pereche de pantaloni skinny (sau conici) pentru a conduce lumea (din umbra)!? 


Foto: elle.com, style.com 


2 comments:

classiq said...

colectia jonathan saunders mi s-a parut foarte reusita; erdem cu rochiile de dantela si cele cu imprimeuri florale; matthew williamson e un magician al culorilor si formelor feminine, iar paul smith, din nou combinatii de culori foarte inspirate. mi-a placut ce s-a prezentat in cadrul LFW :)

NoFaceFashion said...

si mie mi a placut Londra:)