Monday 21 February 2011

Tendinte @NYFW 2011

Principalele directii pe care le-am sesizat in urma show-urilor newyorkeze sunt, pe de-o parte, inspiratia din vestimentatia masculina si hainele care nu "constrang" trupul si, pe de alta, tendinta foarte feminina descrisa prin fuste cu talia inalta si lungimi ce trec de linia genunchiului. 

Hey, boy! 

Costumul a fost abordat diferit mai ales in ceea ce priveste partea superioara - sacoul. El a fost inlocuit de vesta asimetrica la Zero+Maria Cornejo sau a avut o tusa formala datorita celor doua randuri de nasturi. Papionul sau funda sunt un must


Derek Lam - Jason Wu - Prabal Gurung 

Rag&Bone - Ralph Lauren - Zero+Maria Cornejo 


Grunge feel

Casual but with a twist. Plaid, baggy track pants & parkas. 

Rag&Bone - Charlotte Ronson - Cynthia Steffe 


50's inspired 

Feminintatea nu a pierdut teren, iar inspiratia din anii '50 cu atat mai putin. Fustele ample si cele creion sunt in continuare in atentia designerilor. 

Jason Wu - Jill Stuart - Ralph Lauren 


Do the mini 

Opuse propunerilor  "cuminti", ce includ fustele pana in pamant, sunt rochiile mini care nu au insa decupajele abrupte din sezonul trecut. Croiul este unul minimal, mai ales daca aruncam o privire la colectia Calvin Klein, iar culorile folosite sunt reci. 

Behnaz Sarafpour - CK collection - Rag&Bone - DKNY 


Cut it right 

Mantourile 3/4 sau midi sunt taiate drept, realizate din materiale rigide sau accesorizate cu blana, si se incadreaza in look-ul masculin-chic al urmatorului sezon. 

Cynthia Steffe - DKNY - Tommy Hilfiger 


Cocoon shape 

Croiul "cocoon" vine ca o varianta mai elaborata a tendintei loose fit care transpare de pe podiumurile NYFW. 

Zero+Maria Cornejo - Victoria Beckham - Bill Blass


3 quarters 

Cred ca nu exista o lungime care sa iti dea mai multa gratie si eleganta decat cea trei sferturi. Culorile fondante sau pudrate ii accentueaza alura vintage. 

Jill Stuart - Ralph Lauren - L'Wren Scott 

Foto: style.com 

No comments: