Friday 1 April 2011

Miu Miu online store & live shopping experience


Miu Miu va lansa primul sau magazin online pe 6 aprilie, promovat simultan in 17 tari europene, SUA si Japonia. 

Clientele casei vor beneficia de toate colectiile label-ului, inclusiv de tinutele de podium prezentate in cadrul Paris Fashion Week, o optiune creata pentru a incuraja live shopping-ul. De asemenea, un newsletter va functiona pentru a semnala piese ce vor fi disponibile doar online sau cu scopul de a anunta evenimente sustinute de   Miu Miu. 

Apropo de a cumpara live imediat dupa vizionarea colectiei, Burberry a lansat in toamna lui 2010 o astfel de aplicatie. Show-ul de la Londra a putut fi urmarit atat pe Internet, cat si in flagship store-urile din Beijing sau Brazil, proiectat la Picadilly Circus, in capitala britanica, ori pe iPhone si iPad. As fi curioasa sa vad niste cifre, dar, avand in vedere ca acest proiect a continuat si in ceea ce priveste colectia pentru toamna/iarna, intuiesc ca debutul a fost un succes. ...chiar daca acea comanda ajungea in sapte saptamani. 

Concret vorbind, inteleg "nevoia" unor socialites precum Miroslava Duma si Poppy Delevingne de a avea primele un trenci de 7.500 euro, in rest, aceasta frenezie ma nedumereste. Insa, la fel ca in cazul multor alte produse premium, brand-urile se bazeaza pe snobismul si orgoliul nemasurat al cumparatorilor. Insa nu e doar asta, atunci cand investesti o asemenea suma te gandesti macar cateva ore daca merita sau nu, deci consumul high fashion se bazeaza si pe impuls. Eu, personal, ma intreb serios si daca sa "acord un credit" de 50 de euro unei rochii...

Sursa: WWD 

No comments: