Wednesday 11 May 2011

A look @ Avanpremiere

Despre Avanpremiere-ul de vinerea trecuta, numai povesti de bine. Reminder! Avanpremiere este printre singurele show-uri din Romania unde o serie de designeri romani, selectati de Alin Galatescu, isi prezinta colectiile pentru urmatorul sezon, intr-un spatiu bine ales.

Din punctul de vedere al organizarii evenimentul a fost aproape impecabil asa ca aplauze crew-ului. Cred ca, pe de-o parte, imaginea lui e protejata si de lipsa vedetelor in exces, care ar crea doar agitatie mondena. Multe din evenimentele de lansare imi induc o stare de incomfort sau de "don't go!" din pricina blitzurilor si microfoanelor "anteniste". Dar revenind...

Mi-au placut aproximativ aceleasi colectii ca data trecuta: A&S Negulescu si Iris Serban, plus Vika Gorenco, iar dintre debuturi am preferat Rue de Trucs.

Surorile Anca si Silvia Negulescu au alunecat cu aceasta colectie inspre o latura gotica, misterioasa, cu luciri metalice. Fusta creion, cu fasii laterale de piele, are un aer de dominatrix. Mi-a placut modul in care au echilibrat look-ul all black, prin maneci asimetrice.






Swan a lui Iris Serban este o colectie care pune in aceeasi balanta sensibilitatea cu puterea. Antiteza este subliniata la nivelul ascoierii materialelor grele cu cele fragile, transparente, si la nivelul culorilor contrastante. Aplicatiile din jurul umerilor si a bustului creeaza o aparenta eterica. Piesa preferata: topul din tulle nude, cu flori supradimensionate negre, aplicate in zona sanilor. Sublim!


Vika Gorenco vine cu propuneri extrem de suave pentru urmatorul sezon. Rochiile crosetate au volume exagerate pe alocuri, iar hainele parca plutesc. Din punctul meu de vedere, castile brodate au fost un element esential al colectiei, dandu-i acea coeziune atat de necesara.





Pe final, vreau sa amintesc de debutul Rue des Trucs la Avanpremiere, intitulat “Manifest“. Simona si Alina, cele doua fete din spatele acestui brand, au mers pe o varianta safe, dar foarte curata. Croiurile minimale se impaca foarte bine cu nuantele pale si neutre folosite. Mai mult, piesele sunt purtabile. Eu mizez pe rochia fluida bej, cu buzunare verticale, si pe trenciul trei sferturi din piele. Congrats!






Foto: Mircea Netea via The Public Advisors

Also here.

No comments: