Sunday 5 June 2011

De pe podium, la realitate


Viva Model, agentia de modele ce descopera frumuseti de vreo 23 de ani, a dezbracat cele mai cunoscute iconuri de retusuri digitale si machiaj, odata cu deschiderea biroului din Londra.

Natalia Vodianova, Raquel Zimmerman, Edita Vilkeviciute, Maryna Linchuk & co.au fost fotografiate de Scott Trindle, fara a avea vreo urma de dermatograf in coltul ochilor sau spray fixativ in plete. Un demers all natural ai putea spune.

Am mai vazut astfel de proiecte foto cu vedete care apeleaza la make-up artist mai des decat la apa plata cu lamaie. Insa, care ar fi ideea? Sa aratam oamenilor obisnuiti ca vedetele si manechinele sunt ...oameni? Oau! Prima data, le aratam perfectiunea iar apoi le spunem ca, de fapt, perfectiunea rimeaza cu retusul si o ora de make-up profesional. Cred ca ne subestimam publicul!

Femeile rasfoiesc cu pofta reviste pentru a descoperi frumosul, pentru a visa si nu cu scopul de a se simti prost ca tocmai au inghitit o prajitura cu glazura de capsune si, probabil, nu vor fi nicicand la fel de slabe precum Vodianova. Mama mea cumpara reviste de cand au aparut ele in Romania si nu am auzit-o vreodata zicand ca fetele astea sunt prea slabe si prea frumoase, desi ea este o "tipa" cu forme generoase.

Ceea ce vreau sa spun este ca nu avem nevoie de poze explicite si neprelucrate ca sa stim ca si manechinele au cearcane sau par fara volum. Suntem in cautare de inspiratie si spirit pozitiv. Daca am vrea sa vedem femei net inferioare noua (cel putin la nivel de educatie) pentru a ne simti mai bine, ne-am uita la "Nora pentru mama".

Foto: Vogue UK

3 comments:

Daiana said...

mie mi se pare un fel de moft, probabil pentru a atrage putina publicitate. oricum ideea stim ca nu e noua.

dar sincer nu ma (nu ne) intereseaza prea mult sa o vedem pe natalia fara makeup pentru ca oricum stim ca nici asa nu arata rau, arata doar normal, obisnuit.

deci da, de acord cu tine, nu prea are sens intentia agentiei. mai bine investea intr-un pictorial care sa ne lase 'Oau!'

M. said...

Exact la fel gandesc si eu.Uitandu'ma in jur am crezut ca am eu o problema gandind astfel,dar citind acest articol m'am simtit usurata.De ce ai vrea sa te uiti prin reviste sau la televizor si sa vezi ceea ce foarte bine vezi pe strada.Poate ca nu e cea mai ok gandire si este putin extremista ,dar eu cand ma uit in reviste vreau sa vad modele care arata impecabil si personaje cu vieti fabuloase.Nu vreau sa vad ca nici ele nu arata mereu glam,ca si ele au celulita(ca si cum ar fi crima suprema si produce atata fericire in masa de cititoare atunci cand vedeta perfecta are celulita sau macar un gram de grasime),ca nu tot ce fac este plin de farmec,daca vreau sa vad normalitate revin la realitate,dar cand citesc reviste,de moda in special,prefer sa ma rup de realitate si sa intru intr'o lume unde banalul si imperfectiunea nu isi au definitie.
M'a bucurat sa vad ca nu sunt singura pe care nu o incanta dezvaluirea imperfectiunilor.

NoFaceFashion said...

@M: E foarte ciudat. Naturaletea devine motiv de ipocrizie...