Sunday, 3 July 2011

Lanvin spring 2012 menswear collection

Preoti din perioada Inchizitiei? Cam la asta mi-a fugit gandul cand am vazut prima aparitie pe podiumul show-ului Lanvin. Men run faster, asa ca povestim deja despre colectia de primavara/vara 2012.

Lucas Ossendrijver, designerul din spatele Lanvin men, nu se desparte de culorile inchise, punctand pe alocuri cu tuse de galben si rosu, la fel ca si in colectia pentru toamna ce va urma. Look-ul propus de casa pariziana este in esenta utilitar, de unde si pantalonii scurti si tunicile din piele, jachetele largi si fermoarele ostentative. Mie imi place maleta neagra, cu guler rasucit, precum o esarfa. E o varianta foarte upgraded, (purtata) la o jacheta clasica de costum.

Cea mai mare parte a pieselor sunt uni, intr-o tinuta regasindu-se blocuri de culoare, o tendinta importanta chiar din vara asta. Ideea a fost de a construi siluete mult mai masculine, sustine Ossendrijver, ajungand la estetica unor uniforme militare urbane. Am "pacatuit" cand am zis Inchizitie, dar nu eram departe scrutand sobrietatea."We don’t actually sell suits, we sell jackets and pants as separates. They’re never the same fabric, color or texture. Head to toe, one suit… I think it’s so boring."

Lucas Ossendrijver, Lanvin

Foto: Yannis Vlamos for style.com

No comments: