Thursday 18 February 2010

Despre (ex)comunicarea lui Razvan Ciobanu...

Daca zvonurile despre un probabil faliment al business-ului Razvan Ciobanu nu m-au interesat initial, acum mi se pare o ocazie propice sa-mi pun intrebari in legatura cu PR-ul sau. Nu stiu cine este responsabil de comunicarea brandului cu presa, dar cred ca lipsa de atitudine este extrem de daunatoare in acest moment. 

Am vazut, par erreur, la televizor, cum diversi jurnalisti il pandesc pentru a-i lua o declaratie. Subiectul a fost alimentat ieri de acuzatia privind consumul de cocaina. Ce sa mai, o adevarata bucurie pentru presa de scandal...Si, in aceasta situatie, Razvan Ciobanu tace, ca si cand imaginea lui nu ar conta pentru brandurile pe care le reprezinta. 

Nu ar fi fost totusi mai inteligent, din punct de vedere PR-istic, sa organizeze o conferinta de presa in care sa vorbeasca despre situatia dificila in care se gaseste din cauza crizei economice care a afectat intreaga industrie a modei, sa confirme sau infirme "povestile" despre sechestrul pe bunuri si sa comunice decent si sincer, ca acuzatiile legate de consumul de droguri nu trebuie sa afecteze activitatea sa in zona design-ului !?

Lipsa de informatie va duce mereu la speculatii si zvonuri...

Later edit: Exclusivitatea de pe fashion&beauty este exact acea declaratie pe care o vedeam, sa zicem, utila.

Foto: viva.ro 

6 comments:

Unknown said...

Nu, nu ar fi fost bine. Exista o regula in PR "A nega o problema o face mai importanta. Iar in memoria telespectatorului se mareste potentialul problemei." Regula e sa schimbi subiectul in genul asta de probleme sau sa le ignori complet ca si cum ar fi baloane de sapun. Sincer, l-ai crede daca ar face asa ceva? In acest fel omul de rand citeste doar speculatii si zvonuri, cum ai si precizat. O astfel de stire ramane putin in memoria romanului daca nu ii este atribuita "eroului". E un fapt! Si sa fim cinstiti, nu exista bad publicity...

Ivan Elena said...

A spus intr-un interviu telefonic la TV ca sunt adevarate zvonurile privind falimentul si confiscarea bunurilor, dar era foarte vesel si nu a dat prea multe detalii. Decat ca: nu a facut pana acum un bilant al pierderilor si nici nu are de gand sa-l faca prea curand, ii e frica.

NoFaceFashion said...

da, asta mi s-a parut aiurea, ca a intrat la emisiune lui Maruta, in direct, facand mistouri pe acest subiect...

NoFaceFashion said...

nu e vorba de negat, ci de o discutie in care sa auzim de la el ce se intampla...

Ivan Elena said...

Aseara era pe toate posturile cu declaratia ca nu il cunoaste pe acel "gigel" (nu am retinut cum il cheama) care afirma ca lua cocaina de la el

Ioana Dragus said...

Il cunoaste pe acel "Gigel". I-a fost client, dar doar atat. Si cum a spus si el in interviu, el nu isi intreaba clientii daca sunt sau nu consumatori de droguri.