Monday 5 July 2010

Gala UNAB 2010


De o saptamana si ceva incerc sa adun informatii despre evenimentul celor de la UNAB. Din cele 37 de colectii, doua au fost intr-adevar spectaculoase, una prin croiuri impecabile, cealalta prin spectacol, curaj si concept. Alte cateva au avut abordari bune, ce merita urmarite pe viitor. 


In ansamblu, au fost doua teme predilecte precum haina-cocon si haina transformabila, cu influente sport, SF, arhitecturale sau feminine. 


In ceea ce priveste evenimentul, cred ca organizatorii cunosc lipsurile referitoare la manechine, loc de desfasurare si, sa nu uitam, pantofi. De asemenea, unele colectii nu isi aveau locul in peisaj, cum ar fi "dansul Cancan", dar, pana la urma, e optiunea profesorilor pe cine trimit pe podium.

Am inteles ca, in lipsa unei finantari, studentii duc cu greu proiectul la final, asa ca, astept vremuri mai fericite pentru "sfantul detaliu". Se pare ca cineva s-a gandit totusi si la arta&moda, arta vs. moda etc si de anul viitor va exista un investitor care va reconfigura aceasta gala, de la spatiu, la invitati si promovare. 

Foto: multumesc Sergiu Chihaia 

No comments: