Monday 1 November 2010

Boho, the latest chic of Kate Moss for Topshop

Pe 25 octombrie, Kate Moss a lansat ultima sa colectie pentru Topshop. Colaborarea nu s-a incheiat brusc sau fara motive - dupa principiul "nimic nu se pierde, totul se transforma". 

A inceput Kate Moss sa plictiseasca? Este deja un nume supra-valorificat? Cifrele din vanzari arata ca ultimele evolutii din punct de vedere creativ nu au vandut atat de bine, dar aceasta situatie poate fi cauzata si de numarul mare de colectii la nivelul unui an - sase la inceput, apoi doua. 

Pana la urma, miss Moss este un icon care imprumuta din stilul sau, care isi pune amprenta asupra unor obiecte vestimentare, si nu un designer. Cat de mult poate evolua stilul personal astfel incat ea sa vina mereu cu ceva fresh si surprinzator? In plus, piesele ei functioneaza daca stapanesti cat de cat "arta" de a le suprapune si, desigur daca te prinde aerul boho chic. 

Kate a readus in prim-plan piese-cheie care au avut un succes impresionant in anii precedenti, precum rochia din paiete, cu spatele decupat, tricourile cropped si rochia cu imprimeu floral. In rest, am observat o evidenta inspiratie din anii '70, ce se identifica perfect cu stilul ei. Daca esti in cautare de rochii cu franjuri sau volane, fuste lungi si topuri romantice din voal, aceasta este o resursa buna.

Sir Philip Green, detinatorul brand-ului Topshop, a declarat ca nu va exista "un divort", ci o reasezare a strategiei: manechinul - designer part-time - va semna colectii-capsula compuse din 12-15 piese, de doua sau trei ori pe an. 




Sursa: Fashionologie, Vogue Uk

1 comment:

classiq said...

Oricum aceste colectii le realiza impreuna cu designeri, asa ca nu putem pune scaderea vanzarilor si interesului pt ele pe seama lipsei de inspiratie a lui Kate Moss. Parerea mea.