Monday 4 April 2011

Shopping for happiness

Dupa ce am vazut poza de mai sus pe blogul lui Yvan Rodic m-am intrebat care din lucrurile pe care le cumparam ne fac fericiti/e? Cate din obiectele de pe lista de shopping le achizitionam pentru ca le percepem ca pe niste necesitati, care sunt "premiile" sau recompensele si care sunt acele accesorii ce vin sa confirme un anumit statut?

Care este ultimul lucru pe care l-ai cumparat si ti-a facut ziua mai speciala? O pereche de manusi din piele, un papion cu buline, o rochie de şifon? Primul raspuns ce mi-a venit in minte a fost acea pereche de balerini din dantela pe care am dat o suma infima, dar care m-au facut sa zambesc pentru tot restul zilei. Apoi, ar mai fi botinele din piele de struţ de la Musette - un fel de recompensa.

De ce oare pe lista asta au incaput doar pantofi? Probabil fiindca hainele intra cumva in categoria de necesitati (foarte diverse de altfel), iar necesitatile nu solicita o avere momentan. De aceea, nu investesc in "etichete" deoarece mi se pare irelevant, nu ele ma fac fericita, ci faptul ca pe zi ce trece lucrurile de care ma inconjor spun tot mai multe despre stilul meu personal.

Foto: yvanrodic.blogspot.com

7 comments:

Unknown said...

Cand i-am luat mamei un Swarovski si, pana sa platesc, a intrat o tanti in magazin sa-ntrebe daca nu tin baterii :)) "Bijuteria ca o baterie, cat de corect, de fapt asta tin ei, dar n-au habar", mi-am zis. Si-am ras tooooot drumul Bucuresti-Bran.

Cand o sa dau prima chirie pe o mansarda in Ioanid.

NoFaceFashion said...

:)) Poate se gandea femeia ca au si ceasuri acolo, deci si baterii pentru ele.

pacs said...

Ultimul lucru cumparat a fost un ceas de la Vestal de culoare rose gold ... l-am luat de pe net si arata superb in poze. Eram supeerrrr fericit :)) cand a ajuns intr-un final pachetetul l-am desfacut cu mare grija si l-am pus pentru prima oara pe mana, mi-am dat seama ca parca nu arata asa de bine ca in poze, mi se pare cam prea feminin. Credeam ca o sa fie mai aramie culoare, insa cand bate lumina in el... e fff deschis :( so i'm not that happy anymore.

Ai idee, se poarta rose gold si la boys anu asta sau in viitorul apropiat?

NoFaceFashion said...

@Vlad P.: Eu cred ca poti sa iti iei orice culoare atat timp cat te simti tu bine purtand-o. Dar, ca sa-ti raspund la intrebare, nuantele de genul asta sunt "in". :)

martha said...

cred ca este perceputa gresit fericirea..este imposibil sa fii cu adevarat FERICIT, poti avea momente de fericire ca oricine altcineva, dar in cel mai bun caz poti fi doar multumit de viata ta, probleme apar tot timpul...deci nu stiu cat este de corect sa spui ca pantofii/hainele nu te fac fericita....se pot compara la fel de bine cu o iesire cu prietenii....te simti bine, esti mai happy pe moment iar a doua zi revii la rutina obositoare ce apartine de viata ta

NoFaceFashion said...

E adevarat, dar iti creeaza o stare de bine, de multumire. Fericirea nu e atat de limitata, desigur...:)

Mirela Petre said...

Si io tot la pantofi sunt asa fericita.pantofi si lenjerie. In decembrie-ianuarie mi-am comandat de pe net mai multe perechi,dar am suferit groaznic cand nu erau ce ma asteptam: ba prea mari,ba ficsi sau incomozi..

Aaa,cand descopar in sh-uri chestii mijto sunt,cred,cel mai fericita :) o sa vezi saptamana viitoare,daca gasim ceva :p