Wednesday 23 November 2011

Avanpremiere 9

Pe 17 noiembrie a avut loc a 9-a gala Avanpremiere, in cardul MNAC. Ma bucur ca acest eveniment se intampla. Consecventa e o calitate care lipseste cu desavarsire de sub umbrela "Moda made in RO". Din cei 12 designeri care si-au prezentat colectia primavara/vara 2012, doar trei nume am de asternut in postarea de fata, mai precis Silvia Serban, Carmen Secareanu si Iris Serban. Cea din urma a avut un video valoros, foarte dramatic, insa cu o colectie care nu a evoluat semnificativ fata de show-ul din sezonul trecut, insertii de tulle plisat si aceeasi paleta cromatica.

...totusi, cateva vorbe despre colectiile pe care le-am gasit relevante ca intreg - un concept declinat foarte fair, de la croi, styling si aspect comercial.

Carmen Secareanu gaseste resurse noi in abordari simple. Nu e nevoie de artificii pentru a crea o silueta spectaculoasa, ci de elemente care sa dea putina dinamica pieselor basic: camasa alba are doua buzunare la piept si guler dublu, trenciul este prevazut cu buzunare fine, transparente, iar fusta alba pluteste ca un coral datorita taliei plisate, inegale.









Silvia Serban gandeste eco: ecoNomic, ecoLogic. Piesele sale sunt facute pentru a fi purtate de cel putin trei ori in moduri diferite, spune designer-ul in comunicatul de presa, si sunt perfect de acord. Totul se schimba in jur, de ce nu s-ar transforma si hainele in item-uri constiente? Astfel, rochiile, trenciurile si salopetele primesc o noua infatisare folosind doar panglici si bretele.





Foto: Mircea Netea

No comments: