Saturday 1 August 2009

Happy B, Twiggy!


Twiggy, "the face of 1966", implineste anul acesta (pe 19 septembrie) 60 de ani. Aniversarea se dovedeste a fi prilejul sarbatoririi indelungatei sale cariere de model printr-o expozitie si o lansare de carte. 

Lesley Hornby aka Twiggy s-a nascut in 1949 la Londra. Primul ei job a fost cel de asistenta intr-un coafor, pentru ca la varsta de 16 ani sa se lanseze in modelling. Stilul ei a devenit iconic pentru moda anilor '60: fusta mini, parul tuns scurt si genele desenate cu tus. Twiggy si-a trecut in CV de-a lungul timpului, roluri in filme si in piese de teatru pe scena londoneza si cel de gazda a propriei serii televizate. 

Evenimentul aniversar va releva o expozitie gazduita de National Portrait Gallery si o noua carte. Twiggy: A Life in Photographs evidentiaza imaginea modelului, surprinsa in toti acesti ani de catre mari fotografi precum Richard Avedon, Annie Leibovitz si Steven Meisel. "E realmente interesant de vazut cum fotografia de moda si portretistica au evoluat pe parcursul carierei mele" a subliniat Twiggy. 

Iata si cateva imagini cu ingenua britanica...

Elle France 1968

    

 

 

Vogue December 1974 

september 2002

 2007 

 

I-D Mag, March 2009 

Foto: Google Image, TFS 

2 comments:

Luana said...

Gorgeous in the '60s and gorgeous at 60! Twiggy style :)

NoFaceFashion said...

E superba, cel putin in pictorialul cu Kate Moss arata incredibil.