Monday 24 August 2009

Henrik Vibskov

Henrik Vibskov a absolvit Central St. Martin’s in 2001. De atunci a realizat 14 colectii, a caror prezentare a si regizat-o sub diferite concepte ca "The Land of the Black Carrots" sau ”The Fantabulous Bicycle Music Factory”. 

Din 2003 este singurul designer de origine scandinava care poate avea propriul show in cadrul Paris Men’s Fashion Week. Ultimele sale zece colectii includ si o linie pentru segmentul feminin, realizata in colaborare cu Maja Brix, absolvent al aceluiasi colegiu. 

De la lansarea pe piata modei, Henrik a castigat premii ca Beck’s Student Future Prize 2000, Danish Design Council Award (2007) si Brand of the Year DANSK Magazine Fashion Awards (2008).

Desi nu este un adept al promovarii prin intermediul vedetelor, M.I.A., Kanye West, Björk si Franz Ferdinand se numara printre fanii sai. 

Pe langa pasiunea pentru moda si arta, Vibskov este bateristul formatiei Trentemøller. Asta da polivalenţă...

Cea mai recenta colectie HV imi pare a desena viata unui clovn: amuzanta, dar pe alocuri dramatica. Formele geometrice, culorile, volumele - toate trimit la vestimentatia specifica unui asemenea personaj. 

Sursa: henrikvibskov.com

No comments: