Wednesday 9 March 2011

Louis Vuitton @PFW 2011

Tocmai ce am urmarit live stream, pe Telegraph.co.uk, show-ul Louis Vuitton pentru toamna/iarna 2011/2012. Muzica este elementul care m-a frapat cel dintai - foarte dramatica si intensa, apoi intreaga punere in scena. Modelele au urcat pe "podium" gratie celor patru lifturi impunatoare, cu ornamente ostentative, usile fiind deschise de portari in uniforma.

Marc Jacobs a ales de data aceasta o poveste ce aluneca dinspre rigoare spre sexualitate declarata. Designer-ul propune pentru urmatorul sezon pe de-o parte rochii clos, cu guler alb scrobit, compleuri din stofa de lana in carouri, iar pe de alta, pantaloni capri purtati cu camasi transparente, paltoane din blana si lac, fuste realizate integral din paiete si trenciuri din PVC sau piele lacuita.

Cromatica este mult domolita fata de colectia pentru primavara. Rosul burgund, verdele inchis, negrul, griul si rozul perlat, albul si maroul se regasesc si la nivelul accesoriilor. Tinutele sunt completate de cizme inalte cu siret, pantofi Mary-Jane din lac, cizme de guma, genti stantate, plicuri supradimensionate sau caschete din blana.

Per ansamblu o vad ca pe o colectie fetis, cu tinute pe alocuri cuminti ce se transforma in abordari frivole ale unui personaj care iubeste sa se afiseze cu piese luxoase. The lady is a tramp...






Foto: print screens

No comments: