Tuesday 1 March 2011

Tendinte @Milan Fashion Week 2011

Saptamana modei de la Milano ne testeaza, ca de obicei, rabdarea. Show-urile au foarte multe look-uri, iar unele colectii fie isi pierd din coerenta, venind cu propuneri extrem de distincte (vezi Blumarine), fie devin plictisitoare reinterpretand tema la nesfarsit (vezi Dolce&Gabbana). 

Tentatia designer-ilor care prezinta in capitala modei italiene este sa aduca pe catwalk un stil mult mai epurat fata de cel londonez, dar si dominat de o latura luxury/glam. Nuantele aprinse, pe care le-am observat la New York si London Fashion Week, sunt si aici prezente, insa doar ca accente, cromatica predominanta fiind cea temperata, folosindu-se culori tertiare. 

Milan Fashion Week s-a balansat intre masculin si feminin (probabil, cel mai evident in cadrul defilarii regizate de Domenico Dolce si Stefano Gabbana), propunand structuri puternice, in ciuda fragilitatii atat de contestate a manechinelor. 

Blana este un accesoriu ce nu putea fi exclus din "schema". Ea acopera in intregime manecile unui palton la Versace sau constituie partea inferioara a unei haine la Fendi. Totusi, cea mai relevanta tendinta este inspiratia din anii '60 - rochii si fuste mini drepte,  croiuri in forma literei "A", paltoane cu maneci trei sferturi. 


I'm in the 60's 

Aquilano.Rimondi - Blumarine - Bottega Veneta 


Just Cavalli - Marni - Prada

Moschino - Bottega Veneta 


Hey boy! 


Blumarine - Gianfranco Ferre - Dolce&Gabbana

Moschino - Giorgio Armani 


Preppy 


Fendi - Just Cavalli - Marni 

Just Cavalli - Moschino - Prada 


Cut it right 

Gianfranco Ferre - Blumarine - Giorgio Armani - Max Mara 


XL Blazer 


D&G - Dolce&Gabbana - Just Cavalli 


Bold mix 


Fendi - Just Cavalli - Prada - Versace 


Furrr


Etro - Fendi - Aquilano Rimondi 


Marni - Prada - Versace 


Golden touch


Aquilano.Rimondi - Dolce&Gabbana - Moschino 


Leather 



Brioni - Dsquared2 - Max Mara 

Foto: style.com 

No comments: