Wednesday 23 March 2011

About Louboutin and comfort...

Citesc aceste declaratii date de Christian Louboutin apropo de cat de confortabili trebuie sa fie pantofii. Am inteles ca pentru el, ca designer, aspectul mentionat nu e prioritar, dar ceea ce spune in continuare mi se pare un exces de zel: "I just picture a woman feeling bad, with a big bottle of alcohol, really puffy.".

Iubesc tocurile mai mult decat Sex and The City, insa nu pot fi de acord cu nota masochista pe care a dat-o mr. Louboutin, spunand ca uraste intregul concept ce tine de comoditate.

In trecut, si eu imi cumparam pantofi frumosi dar incomozi. De vreo doi ani am hotarat ca vreau ca achizitiile mele sa nu ma transforme intr-o persoana sadica si cu o mina chinuita. Am pantofi cu toc extrem de inalt, insa ma simt minunat in ei.

Pe de alta parte, sunt de acord ca de dragul confortului nu trebuie sa te lasi cotropita de sandale plate si UGG boots.

In continuare, incerc sa nu sesizez tenta misogina: "I'll do shoes for the lady who lunches, but it would be, like, a really nasty lunch, talking about men.". Sa o numim superficialitate cotidiana.

Concluzie? Declaratiile de mai sus ma fac sa ma intreb daca mai vreau, la un moment dat, sa-mi cumpar acei stiletto negri. Si asta deoarece, pentru mine, confortul nu rimeaza cu sosetele flausate si o sticla de lichior.

Foto: net-a-porter

6 comments:

Cristina Feather said...

Pentru numarul de februarie Shopping Report am facut un ditamai materialul despre Domnul Louboutin, pentru care am tot respectul. Nu stiu exact de unde il citezi, dar intr-un interviu pentru Net-a-Porter, care e disponibil si pe Youtube, Mesieu Loubi, spune ca pentru el comoditatea este foarte importanta. El si-a gandit primii pantofi inca de pe cand avea 7 ani(!!!!) si pentru ca frecventa de la 12 ani cabareturi si-a propus sa creeze pantofi comozi pentru dansatoarele de cabaret, in care ele sa poata cobori acele celebre scari de pe scena cu privirea in sus, spre public, si nu panicata si cu o privire chinuita...exact privirea despre care vorbesti tu.
Deci nu stiu ce sa zic si ce se petrece de apar contradictiile astea.
Si lasand oricum vorbele la o parte, nu am purtat pana acum Louboutin, dar am vb cu alte domnisoare mai "norocoase" ca mine. Ele zic ca nu-s prea comozi, but a girl's got to do what a girl's got to do!:))

Eu una port si 16 cm si pot sa si dansez sa si alerg in ei. But that's just me. Si calapodul face toata treaba.

All my love, darling:*

www.featherinashoe.blogspot.com

NoFaceFashion said...

Miss Feather, multumesc pentru detalii :) Link-ul catre articol este chiar la inceputul textului meu. Intr-adevar, surprinzatoare diferenta...

NoFaceFashion said...

Asta aveam si eu in minte: calapodul si materialul tb sa fie ok, in rest...ne vedem la inaltime :)

Brioche said...

interesant...

Sally Up said...

citatele sunt dintrun articol de 4 pagini in the New Yorker. Ceea ce spune este ca uraste ideea de confortabil atunci cand e sinonima cu complacerea- adica prefer sa nu fiu atat de sexy daca inseamna sa fac un sacrificiu. Si asa este: ca sa fii sexy trebuie sa iesi dintr-o anumita zona de confort- cand porti lucruri mulate, transparente, sau scurte (doamne, nu toate de-odata) orice care iti expune corpul are nevoie de un anumit grad de incredere in sine. Ce spune Louboutin este ca el nu face design pt doamnele complexate care nu au curajul sa fie sexy. franturile de pe vogue.com sunt ca stirile de la ora 5, doar ca sa fie socante. Apoi spune cum face pantofi pt sotii si pantofi pentru amante- e francez totusi, trebuie sa fe scandalos ca sa fie interesant. Iar pantofii aceia sunt absolut superbi, pune-i inapoi pe lista de comparaturi!

NoFaceFashion said...

@Sally: Multumesc pentru completare. O sa caut si articolul intreg. Cred ca esti sexy cu jumatate de masura daca te simti inconfortabil. De fapt, toata dezbaterea tine de extreme...
Mi-a placut insa cum ai incheiat:)

M.