Friday 11 June 2010

Lucian Broscatean toamna/iarna 2010

Lucian Broscatean te cucereste prin pasiunea cu care vorbeste despre creatiile sale. El stie cum sa-si atraga editorii de partea lui. Am discutat in backstage, inainte de show, despre finisajele sale, materiale si surse de inspiratie. Isolated Dislocation este o colectie conceptuala, ce inglobeaza piese sumbre, in nuante de negru cu incizii de gri. Pelerinele par a avea personalitate dubla, ele pot fi purtate in moduri multiple datorita formei dislocate a manecilor. Designer-ul a mizat pe contrastul „puternic-vulnerabil”, „inchis-deschis”, avand o inclinatie evidenta pentru studiul detaliului. 

Piesele dedicate barbatilor includ veste asimetrice si pantaloni decupati, iar pentru partea feminina, Lucian a desenat rochii geometrice, cu volume ciudate sau cu un umar dezgolit, bluze greoaie, cu cusatura dubla, esarfe franjurate si  sandale din lemn, de inspiratie japoneza, sculptate manual.   

Muzica aleasa pentru coloana sonora, un mix intre Bjork, Trentemoller si Royksopp, a complimentat perfect outfit-urile.

Colectia mi-a adus in fata ochilor secvente din filmul Sherlock Holmes. Lucian m-a aprobat punctand ca similaritatea e legata de detaliile care ascund alte detalii si noi povesti. 

De altfel, efervescentul Lucian i-a impresionat si pe cei de la Freudenberg, care i-au acordat premiul pentru cel mai bun design al unei creatii din materiale „secundare” (captuseala, intarituri etc).

Foto: fashionandbeauty.ro, carola's musings &me

No comments: