Sunday 13 June 2010

RFW 2010 - ziua 2

Ziua a doua de prezentari din cadrul Romanian Fashion Week a avut pe lista 15 colectii.

Am sa incep cu ultimele cuvinte pe care le-am adaugat listei mele de notite despre Lena: craiasa zapezii. Modelele colectiei s-ar fi ratacit in peisajul fermecat al Narniei.

Look-ul propus de Lena Criveanu este extrem de romantic si acest lucru este evident la nivelul drapajelor, al rochiilor decupate la spate si datorita culorilor pastelate precum movul si verdele-menta.



Zephyr este un contrast reusit intre delicatetea rochiilor din sifon transparente sau a celor lungi, din jerseu, si gecile scurte, matlasate. In acelasi context, am impresia ca aceasta colectie putea fi una de vara, daca outwear-ul ar fi fost scos din poveste.


Irina Schrotter & Andreea Raicu au supralicitat culoarea si rochia neagra. Drapaje oblice, mantouri masculine, pantaloni si rochii din piele, bluze si camasi lejere – tot arsenalul black din garderoba vedetei mai sus amintite, dupa cum ea insasi afirma in backstage.

Salopeta lunga, cu bustiera din piele a fost un mix bun...


Irina Marinescu + twenty(2)too au prezentat La FEMME au BoRD d’une CRISE de NeRfs, intr-o varianta seducator de comerciala, o colectie actuala si purtabila. Cei doi designeri au lansat pe catwalk pantaloni pana, cu talie inalta, tricouri si bolerouri cropped, fuste midi negre, decupate in fata, si rochii simple (cum altfel decat...) negre sau drepte, de culoarea cognac-ului.




Mirela Diaconu a accentuat detaliile feminine: rochii mini, cu centura in talie, colanti de dantela, suprapuneri de materiale si pietre colorate si taieturi in zona bustului – aspecte care cu siguranta sunt agreate de target-ul sau. Prima rochie trimisa pe podium avea in partea inferioara decupaje ce aminteau de gaura cheii si „faimosul” filmulet „de scandal” din showbizz.



Natural basics este printre colectiile mele favorite de la RFW de anul acesta deoarece Andreea Musat a reusit sa vina cu un concept unitar. Mi-au placut alaturarile inedite de tesaturi si contrastul puternic intre bej si albastru electric.

Bluza nefinisata trimite exact la ideea de natural, la fel si cizmele deasupra genunchiului, din piele maro. In opozitie, blazerul negru, asimetric, si rochia crem de lungime medie, au constituit acel basic contemporan.


O abordare arhitecturala se regaseste in design-ul unei rochii bej, cu umeri inalti, rotunjiti, si talie minuscula. Dar, AS-ul din maneca a fost acea dantela din sfoara, plus colierele supra-dimensionate, realizate din pietre naturale.


Andreea Tincu a prezentat o colectie inspirata de povestea soldatelului de plumb, a lui Hans Christian Andersen, creionata in gri si rosu. Hainele militare, croite drept, sunt impunatoare in comparatie cu rochiile micro-mini compuse din straturi multiple, iar salopetele isi pierd din rigiditate gratie gulerului asimetric si a ciorapilor de un rosu aprins.



Intreaga regie sta sub cheie minimalista si se invarte in jurul jachetei reconstruite, care pare a fi imbracata de un soldat cu dubla personalitate. In acest mod, rochiile din petale fine de material devin sublime precum balerina de care s-a indragostit eroul povestii.


Foto: fashionandbeauty.ro

No comments: