Thursday 10 June 2010

Romanian Fashion Week 2010 - review

Prima zi de Romanian fashion Week 2010 a debutat intr-o atmosfera toropitoare. A fost un test – „Cat de mult iubesti moda?” sau, mai precis, un maraton de 17 colectii toamna/iarna, prezentate la 40 de grade Celsius. Desi m-am straduit sa omit astfel de detalii, precum caldura teribila sau lipsa unei pauze, nu-mi iese din minte imaginea tuturor invitatilor fluturand dosarul de presa pentru a putea respira. 

Seara a inceput cu prima prezentare Irina Schrotter pentru barbati, conceputa de Razvan Ciobanu. Eu as defini-o astfel: „nomad urban” – datorita bluzelor din jerseu „sfasiate” sau din materiale innodate, combinate cu pantaloni trei sferturi din piele, cu alura sportiva, sau cu sacouri si pantaloni paietati. O colectie a exceselor, fata de care imi revine in gand o singura intrebare: „Care barbat poate fi convins de aceasta abordare?”. 

 I.S. Men 

Adelina Ivan a venit cu un look foarte accesibil ceea ce ma face sa cred ca isi va vinde colectia fara probleme. Rochiile feminine care avantajeaza aproape orice silueta, in griuri sterse sau albastru electric, le-a evidentiat prin gulere late de blana si imprimeuri ce trimit la lumea vegetala ori papusile voodoo. 

 Adelina I. 

Violeta Gaburici a aglomerat sub numele „Urban In”, o serie de croiuri si materiale care impreuna strigau „Prea mult!” – fuste gogosar, umeri ornati cu blana, decupaje, buzunare false. Totusi, a fost o piesa care mi-a atras atentia, o bluza-cojoc, din piele cu mansete si guler de blana. 

 Violeta G. 

Alina Latan ne trimite inapoi la scoala franceza. In carnetel mi-am notat, pas en francais, look-uri girlie, fuste lalea, tivuri ondulate, aplicatii din piele cu acelasi motiv - „la tulipe noire”, si rochii mini, printre care si una cu imprimeu ce pare a fi o floare depixelata.

 Alina L. 


Debutul Tatianei Strimbovschi s-a pozitionat undeva intre pret-a-porter si haute-couture. Propunerile ei s-au distantat de forma, rochiile fiind ca un zbor lin, al unei pasari ratacitoare, de unde probabil si numele „Bird Girls Can Fly”. Am apreciat conceptul, insa consider un minus fermoarele care se curbau din cauza materialului. 

 Tatiana S. 

Mantouri cu maneci scurte sau suflecate, capoturi, short-uri ciclamen si rochii transparente din voal, pe muzica lui Jamiroquai - o colectie de inspiratie homewear. Personajul imaginat de Alina Botea este rasfatat, usor superficial, care zaboveste ore intregi asupra unei reviste, in timp ce devoreaza un platou de prajiturele cu glazura. 

 Alina B. 

George Hojbota a planuit o invazie extraterestra. Siluetele masculine purtand cutii negre din plexiglas au introdus pe podium tinute cu aluzii SF: umeri decupati sau exagerat de inalti si texturi cu suprafete sidefate. Imprimeul argintiu de pe spatele hainelor nu cred ca isi avea locul. De asemenea, cele mai multe tinute nu trec de „etapa” hainelor de scena.

 George H. 

to be continued 

Foto: fashionandbeauty.ro 

1 comment:

tatiana said...

Imi plac creatiile Alinei Latan si ma bucur sa vad ca a revenit in peisaj.