Monday 14 June 2010

RFW 2010 - ziua 2, partea a II-a

Alina Ene a incercat sa dea o noua valenta obiectului vestimentar, alta decat cea pur estetica sau utilitara. Prin imbinarea design-ului cu tehnologia si inovatia, a rezultat o colectie care a captat energia din jurul sau si a oferit lumina inapoi. Alina a folosit materialele reactive la lumina UV si materiale autoluminante, tehnologia integrarii LED-urilor si a fibrei optice.


Hainele se transforma intr-o sursa de energie: fasiile de material sau pliseurile pornesc din talie precum niste raze, oferind echilibru intregii siluete. Daca insertiile de organza roz nu m-au convins, imprimeul psihedelic si umerii arhitecturali ai rochiilor au avut forta „sa straluceasca” in umbra reflectoarelor.


Andra Clitan este iremediabil favorita mea la festivalul de la Iasi. Am vazut o colectie cu look-uri atat pentru zi, cat si pentru seara, accesorizare inedita si foarte..autohtona si culori care s-au pus reciproc in evidenta.


Designer-ul a reinterpretat motivele florale maramuresene si le-a transpus pe matase sau lana. Pantofii pentru barbati si plicurile supradimensionate au fost realizate din pluta. Reusita le este atribuita celor de la Musette – great job!


„Back to Roots” a avut un aer foarte firesc si relaxat, bluzele lejere de culoarea pielii si rochia lunga, tricotata, au avut o contribuitie insemnata la aceasta stare. Fusta lunga din fasii de material in tonuri de maro si albastru aprins si pantalonii lejeri, din piele, sunt cele mai reusite piese ale colectiei Andrei, pe care mi le-as dori in sifonier, cat ai zice „backtoroots”.


Cei de la ER Fashion au lucrat pe conceptul futurist, optand pentru linii arhitecturale, in detrimentul studiului corpului feminin.



Rochiile din prima parte a colectiei, de un bej pal, s-au evidentiat prin volum exagerat in zona umerilor si a bratelor, insa fara a pastra proportii agreabile. „Jumatatea neagra” a prezentarii s-a axat pe detalii precum decupajele ori aplicatiile bogate in partea superioara, si umerii sub forma de petala sau triunghi. Am remarcat o singura rochie neagra care si-a pastrat echilibrul...



Razvan Ciobanu ne-a ferit de randurile vreunui comunicat de presa. Ce ar fi putut scrie acolo? O colectie dominata exclusiv de rochii semi-transparente, pierdute sub valul de pietre pretioase, show ce nu uita „sa revigoreze” tema predilecta – porNOchic.


Foto: fashionandbeauty.ro, carola's musings

No comments: